Werking


Daisy Pelssers is psychotherapeut. Ze heeft haar bachelor diploma orthopedagogie behaald in het jaar 2013. Tijdens deze opleiding heeft zij een mooie kans gekregen om naar het buitenland te gaan in Ecuador voor een half jaartje. Hier heeft zij gewerkt met kansarme gezinnen en kinderen. Zij heeft dit met hart en ziel gedaan en zij heeft daarom de keuze gemaakt om haar verder te gaan specialiseren. Daisy Pelssers is iemand die zeer gedreven is en haar job met hart en ziel doet. 


Daisy heeft haar gespecialiseerd in het oplossingsgericht werken en heeft haar titel psychotherapeut behaald in het jaar 2018. Zij heeft haar vier jaar lang gespecialiseerd in het oplossingsgericht werken met kinderen, jongeren en adolescenten. Daarnaast ook in gezinsgerichte hulpvragen, multi family therapy en in het werken met volwassenen. 

Het oplossingsgericht werken gaat niet over oplossingen aanbieden. Het is een methodische aanpak die ervoor probeert te zorgen dat mensen hun eigen krachten en hulpbronnen gaan ontdekken. Tijdens het eerste jaar van het postgraduaat oplossingsgericht werken bij Gybels Elke en Prenen Rik  heeft Daisy de volgende uitspraak van Louis Couffman onthouden: ' Als iemand je de weg vraagt, vraag je die persoon niet hoe het komt dat hij verkeerd gereden is. Je vraagt hoe het komt dat hij al tot hier is geraakt en waar hij naar toe wil'. 

Bij het oplossingsgericht werken staan de krachten, mogelijkheden en hulpbronnen van de mens centraal.


In het jaar 2018 is Daisy gestart met de opleiding zorgverlener met therapiehond. Omdat Daisy een grote dierenvriend is en dit ook haar passie is, is zij haar hierin verder gaan verdiepen. 

Daisy is samen met haar hond Blue in september 2020 afgestudeerd.

Meer uitleg over Yes We Blue kunt u terugvinden op de volgende pagina.  


Verloop van de aanmelding


Wanneer je een hulpvraag hebt en je wil graag meer informatie geven aan Daisy Pelssers mag je haar mailen, bellen of een berichtje sturen. 

Wanneer je dit gedaan hebt, gaat Daisy Pelssers een intake met je plannen. 


Een intake is een kennismakingsgesprek. Dit gesprek duurt een uur en is voornamelijk om te luisteren naar je hulpvraag en wat je verwacht van de therapie. Tijdens de intake krijg je ook uitleg hoe de werking is van Daisy Pelssers. 

Het belangrijkste is je gevoel bij de intake. Het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de psychotherapeut om een vertrouwensband op te bouwen en de therapie op te starten. 


Na de intake ga je kiezen om een volgende afspraak vast te leggen of als je nog even wil nadenken. 

Als je kiest om een volgende afspraak vast te leggen, gaat de therapie van start!


Je bent nergens aan verbonden, wij werken op jouw tempo! Jij geeft aan om de hoeveel tijd je een sessie wil. 


Wanneer je besluit om de therapie stop te zetten mag en kan dit op elk moment. 

Je hebt het gevoel dat je stappen vooruit zet


Soms is het leuk om even een babbeltje te slaan over alledaagse dingen en heb je dit ook nodig. Toch blijft het erg belangrijk dat je het gevoel hebt dat je kleine stapjes vooruitzet.

Wij zullen dit regelmatig samen bekijken.

Wij gaan SAMEN op weg


Je doet dit niet alleen, wij doen dit samen. Met samen bedoel ik, de psychotherapeut, je vrienden, familie, leerkrachten, hulpverleners.

Wij proberen de mensen erbij te betrekken die jou kunnen helpen in stapjes die jij vooruit wil zetten.


Je goed voelen bij de psychotherapeut


Het is erg belangrijk dat je je goed voelt bij de psychotherapeut. Dit is de basis voor een vertrouwensband op te bouwen. 


Psychotherapeut Daisy Pelssers


Contact

Molenveld 65 A

3650 Stokkem

psychotherapeut.daisy@outlook.be

+32492.50.08.74

Gelieve een afspraak te maken via telefoon of via e-mail. Ook voor informatie kunnen jullie op deze manier contact opnemen.